fbpx
[shortcode-weather-atlas city_selector=1178240 background_color="transparent" daily=0 unit_c_f="c" sunrise_sunset= 0 current=0 detailed_forecast=0]

מהגינה למטבח

תחת עץ נקטרינות שופע בגינת האוכל בביתן אהרון התכנסו המשתתפות לסדנת מאפים מלוחים ומתוקים בהנחיית הקונדיטורית תמי הלברכט. רותי ברמן היתה שם וחזרה הביתה עם תפריט בראנץ' עשיר לשבועות. גם אתם יכולים
בסדנה של תמי הלברכט (צילום: רותי ברמן)
בסדנה של תמי הלברכט (צילום: רותי ברמן)

המודעה של הקונדיטורית תמי הלברכט משכה את תשומת ליבי. "נותרו מקומות אחרונים לסדנת שבועות: 'אירוח בקלות _ מאפים מלוחים ומתוקים', בגינת אוכל שבמושב ביתן אהרון", נכתב שם ואני ישר חשבתי: סדנת בראנץ' מעשית ואירוח בקלי קלות זה בדיוק מה שמתאים לי רגע לפני שבועות.

כמי שיודעת לאפות עוגה אחת לכל החגים, התלהבתי מהרעיון ללמוד להכין מנות קטנות וטעימות שעושות רושם, כמו פחזניות במילוי מוס סלמון וקוויאר, מאפי פילו במילוי גבינות ועגבניות מיובשות או מנגולד ופטה, קינוחי קראמבל גבינה ולימון בכוסות אישיות, בראוניז גבינה ועוד. נראה מבטיח ועשיר ברעיונות וטיפים ומפגש עם נשים שרוצות ללמוד משהו חדש. גינת האוכל של משפחת הלברכט נמצאת ברחוב הבאר בביתן אהרון. בכיכר של מתחם ביתן אהרון פונים למושב וממשיכים ברחוב שכולו פרדסים.

לאחר הסבר על אופן התנהלות הסדנה, התחלקנו לזוגות כשכל זוג התמקד בעשייה של מאפה מסוים. אפינו אמפנדס ים תיכוני במילוי חצילים קלויים וחומוס על סלסת עשבי טיבול ולימון כבוש, פחזניות במילוי מוס סלמון, קערות קדאיף עם קרם לימון ופטל טרי מהגינה, שקיקי פילו אותם מילאנו בגבינות ועגבניות מיובשות ופטריות ומנגולד. שלב המתוקים יצר עניין מיוחד, בעיקר כשהתבשרנו שעלינו לאפות עוגת בראוניז גבינה עם אגוזי מלך ועוגת קרמל גבינה עם נקטרינות בסירופ תבלינים.

אחרי שלמדה משפטים, החליטה תמי לבית הלברכט שהיא צריכה למלא את הנפש. חיפשה משהו שיש בו עשייה, ריחות וטעמים ומצאה קורס קונדיטורים על פי מודל אירופי מוביל אצל אסטלה כיתת אמן לקונדיטוריה אפייה ושוקולד בגבעת שמואל. "וכמו שדברים מתגלגלים בחיים, נשאבתי לזה", מספרת הלברכט, "המורה שלי אצל אסטלה הציעה לי לעשות סטאז' בקונדיטוריה שרק נפתחה והתאהבתי עמוקות, נפתח בפני עולם שלם. כבר שמונה שנים אני במסע של אפייה שמהלכו עשיתי ואני עדיין מתפרנסת ממתן שירותי קייטרינג איכותי".

הסדנה בגינת האוכל במשק המשפחתי היא הגשמת חלום חייה של הלברכט. "זה החל בלגדל ירקות אורגניים לקייטרינג ולצריכה ביתית בתוך פרדס הקלמנטינות שלנו והמשיך להתפתח לכיוון של תזונה בריאה, כשהמטרה היא לקרב את האנשים לאוכל ולפתוח לילדים את הראש בנושא תזונה נכונה".

הסיפור המלא יפורסם מחר ב:"חדשות נתניה".

בסדנה של תמי הלברכט (צילום: רותי ברמן)
בסדנה של תמי הלברכט (צילום: רותי ברמן)

אהבתם? שתפו!

תגיות

אולי גם יעניין אותך

שיתוף ברשתות החברתיות