fbpx
[shortcode-weather-atlas city_selector=1178243 background_color="transparent" daily=0 unit_c_f="c" sunrise_sunset= 0 current=0 detailed_forecast=0]

הסוד הוא בברנדי

אנחנו אפילו לא מנסים להתנגד למאכל הבצק המטוגן והכה הטעים. הקלוריות יכולות לחכות, הקונדיטור הראשי של רשת בתי הקפה ביגה יראה לכם איך להכין סופגניות הכי מוצלח שאפשר
סופגניות של ביגה. צילום: אסף לוי

הרי זה ברור לנו שלא נוכל לעבור את החג הזה בלי לטעום ואף סופגנייה חמה ומתוקה אחת. ואם כבר, אז לבחור בהכי טוב שיש. המדור פנה  לרן בן דוד הקונדיטור הראשי של רשת בתי הקפה ביגה וקיבל ממנו מתכון מנצח וחגיגי שיאפשר לכם להרשים את האורחים בסופגניות טעימות שיקצרו מחמאות רבות.

אפשר להתנגד לזה? צילום: אסף לוי

חומרים:

1 קילו קמח

50 גרם שמרים טריים

200 גרם סוכר

200 גרם חלב

30 גרם ברנדי

6 ביצים

מקל קינמון

10 גרם מלח (כפית)

150 גרם חמאה רכה

שמן לטיגון

ריבה למילוי

אבקת סוכר לפיזור מעל

אופן ההכנה:

משתמשים בוו לישה, שופכים קמח לקערת המיקסר מוסיפים שמרים ומערבבים היטב. מוסיפים חלב, סוכר, ביצים, מערבלים הכל במהירות נמוכה עד קבלת בצק אחיד. מוסיפים מלח ומערבלים במהירות גבוהה, שוב עד לקבלת בצק אחיד וחלק, מוסיפים חמאה ומערבלים עד שנטמעת היטב בבצק.

מטפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו. לאחר שהכפיל את נפחו, מחלקים את הבצק ל-30 ומגלגלים ל-30 כדורים. משמנים את הכדורים למניעת התייבשות, ומניחים להתפחה על מגש משומן עד שמכפילים את נפחו שוב.

 מחממים שמן טיגון בסיר ומטגנים צד אחד עד להזהבה והופכים ומטגנים גם את הצד השני. ממלאים בריבה ומפזרים מעל אבקת-סוכר.

ואם אתם קונים את זה ברשת ביג, תשלמו 5 שקלים על סופגנייה אחת הממולאת בריבה, ו-6 שקלים על סופגנייה עם מילוי מיוחד

לרשת ביגה 5 סניפים: חורב 12 חיפה, קרית טבעון, גרנד קניון חיפה, קרית חיים, מתחם שרונה תל אביב.

סופגניות של ביגה. צילום: אסף לוי


אהבתם? שתפו!

תגיות

אולי גם יעניין אותך

שיתוף ברשתות החברתיות