fbpx
[shortcode-weather-atlas city_selector=1178232 background_color="transparent" daily=0 unit_c_f="c" sunrise_sunset= 0 current=0 detailed_forecast=0]

איך אפשר בלעדיו?

גפילטע פיש. אין פסח בלעדיו (צילום: באדיבות פסטיבל הקרפיון)
גפילטע פיש. אין פסח בלעדיו (צילום: באדיבות פסטיבל הקרפיון)

לקראת פסטיבל הקרפיון, שמתקיים זו השנה ה-12 בפארק הדיג מעיין צבי, במהלך הפסח, עופר שנער, מארגן הפסטיבל, מנדב מתכון של גפילטע פיש ביתי, טעים וקל להכנה.

גפילטע פיש. אין פסח בלעדיו (צילום: באדיבות פסטיבל הקרפיון)
גפילטע פיש. אין פסח בלעדיו (צילום: באדיבות פסטיבל הקרפיון)

המצרכים:

1 ק"ג קרפיון טחון (לבקש מהמוכר לשמור את ראש הדג)

2 בצלים בגודל בינוני

2 ביצים

1 כוס קמח מצה

מלח, פלפל שחור, סוכר

2 גזרים מקולפים

אופן ההכנה:

לוקחים את הקרפיון הטחון ובבית טוחנים אותו שוב עם 1 בצל. לאחר מכן מוסיפים לעיסה 2 ביצים, 1 כוס קמח מצה ומלח, פלפל וסוכר על פי הטעם.

שמים את העיסה במקרר (יש לכסות את הקערה עם ניילון נצמד) למשך כשעה.

בזמן שהעיסה במקרר, מכינים סיר (בעל שטח פנים רחב) וממלאים אותו בכ-1 ליטר מים. מוסיפים בצל חתוך לטבעות, שני גזרים פרוסים לעיגולים, את ראש הדג השטוף וכן מלח, פלפל וסוכר על פי הטעם.

לאחר שעה, מוציאים את העיסה מהמקרר ומכינים קציצות שטוחות ופורסים אותן על צלחת. במקביל מביאים את הסיר עם תכולתו לרתיחה, וכשהסיר רותח, מניחים את קציצות הגפילטע בעדינות בתוך הסיר. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים על אש נמוכה עם מכסה סגור למשך כחצי שעה.

לאחר כחצי שעה, מוציאים בעדינות את קציצות הגפילטע פיש ופורסים אותן יפה על כלי הגשה.

מקשטים כל קציצה עם עיגול גזר מהסיר.

לאחר מכן לוקחים את הרוטב (הציר) שבסיר ומעבירים לקערת הגשה. את ראש הדג מעבירים לקופסה נפרדת.

טיפ חשוב מאוד: הגפילטע חייב לשהות לפחות יום במקרר לפני ההגשה. כך הוא מקבל את המרקם והטעם הטובים ביותר.

בזמן ההגשה מניחים את ראש הדג לצד הגפילטע, מגישים עם קערת חזרת (ניתן לרכוש במרכולים) ועם קערת הרוטב (בעל מרקם הג'לי שהתקבל ע"י ראש הדג).

בתיאבון.

אהבתם? שתפו!

תגיות

אולי גם יעניין אותך

שיתוף ברשתות החברתיות