בית / קריות / פנאי קריות / תענוגי מרציפן אגוזים

תענוגי מרציפן אגוזים

עוגיות בצק פריך במילוי אגוזים (צילום: טלי שני ממלכת האופים)
עוגיות בצק פריך במילוי אגוזים (צילום: טלי שני ממלכת האופים)

עוגיות מענגות, מממכרות וטעימות במיוחד:

לבצק:

125 גרם אבקת סוכר

250 גרם חמאה

2 חלבונים

500 גרם קמח לבן

1/2 כפית משחת וניל

למילוי:

625 גרם מרציפן אגוזי לוז

250 גרם סוכר

6 חלבונים 175 גרם

קורט מלח

100 גרם פקאנים

100 גרם שקדים (אפשר 50/50)

100 גרם אגוזי מלך לקרם השוקולד:

מחית פירות יער איטלקי 145 גרם שוקולד מריר 70% טרינדד לובקה

מחית פטל איטלקית bakers 200 סמ"ק שמנת מתוקה

1/2 כפית תמצית שקדים 50 סמ"ק חלב

גרידת לימון, מעט מלח 100 גרם שוקולד 80% לובקה

אופן ההכנה:
במיקסר בוו גיטרה מערבבים קמח, אבקת סוכר עד קבלת תערובת הומוגנית. מוסיפים חמאה ומערבים עד קבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצים ומשחת וניל ומערבבים עד קבלת תערובת בעלת מרקם פירורי גדול. מוציאים מהמיקסר ולשים מעט עד קבלת תערובת אחידה. מקררים חצי שעה במקרר. משטחים את הבצק על תבנית אפיה ודוקרים בעזרת דוקרן בצק או מזלג. אופים את הבצק 20 דקות עד קבלת בצק מעט שחום ומצננים בטמפרטורת החדר. מורחים על הבצק ריבת תות מומסת.

להכנת המילוי:
טוחנים את הפקאנים, שקדים, אגוזי לוז ופיסטוק יחדיו לתערובת אחידה פירורית. במיקסר בוו גיטרה מקציפים מרציפן, ביצים, מלח, תמצית אגוזים, עד קבלת מסה הומוגנית ואוורירית, מוסיפים את כל האגוזים הטחונים ומערבבים.

מורחים את המילוי על הבצק הפריך המרוח בריבה ואופים 200 מעלות כ 20 דקות עד אשר העוגה משחימה. מצננים מעט. מכינים את קרם השוקולד: בקלחת מחממים שמנת + חלב לסף רתיחה, מורידים מהאש, מוסיפים שוקולד ומערבבים עד המסה מלאה.מצפים את העוגה בקרם שוקולד מריר ומפזרים מעל ברס. מצננים, חותכים למשולשים ואוכלים בהנאה.

פיתוח מתכון, טלי שני ממלכת האופים

בדוק גם

צביקה פז. צילום: דורון גולן

הקרייתים: "הרגשתי שהגשמתי את החלום שלי"

לאהבה אין גיל, כך מוכיח צביקה פז, מקרית חיים, שבגיל 75 הוא מטפח את אהבתו …

"לא יוצאת מנה מהמטבח לפני שטועמים אותה בכפית". במטבח של ג'ק-לין

הלו, ג'ק-לין

"כשחשבנו על השם למקום, רצינו משהו שמצד אחד יהיה מאוד גבוה ומצד שני בגובה העיניים, שידבר ללקוח, שיגיד לו: 'אנחנו משלכם', לא פלצנים" * בציר אח"י אילת נפתחה לפני כחודשיים מסעדה חדשה, שהיא הרבה יותר מעוד מסעדה: מנות ייחודיות, מטבח פתוח לרווחה, מלצרים אדיבים שלוגמים צ'ייסרים (על חשבון הבית) עם הלקוחות ואווירה שמחה במיוחד. הקיצר, בג'קלין כבר הייתם? כי אם לא, אתם ממש מפסידים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *