fbpx
[shortcode-weather-atlas city_selector=1178243 background_color="transparent" daily=0 unit_c_f="c" sunrise_sunset= 0 current=0 detailed_forecast=0]

שלוש עוגות שמרים מטריפות

מחפשים מתכון ייחודי לעוגת השבת? עוגות שמרים רוזמרי מנטה, מילוי שוקולד תפוז או רולדת אלפחורס, המתכונים של טלי שני מממלכת האופים לא ישאירו אתכם אדישים
עוגת שמרים במילוי מנטה רוזמרי
עוגת שמרים במילוי מנטה רוזמרי (צילום: ממלכת האופים)

"אני תמיד מכינה את הבצק הזה בכמות כפולה ומקפיאה ומפשירה ואופה כשמתחשק לי עוגה בלי חשק להכין, למרות שזה די נדיר שאין לי חשק לאפות…", כך מסבירה מנכ"ל ממלכת האופים טלי שני, שמשתפת אותנו בפיתוח מתכון מקורי לעוגות השמרים הידועות, בניחוחות ובטעמים שלא ישאירו אתכם אדישים.

רכיבים לבצק:

522 גרם קמח
1/2 כוס שמן
11/4 כוס חלב
גרידת לימון
1 כפית תמצית וניל bakers
11/2 כפיות שמרים יבשים bakers
1 קופסא מחית רוזמרי bakers
1 קופסא מחית קוקוס bakers
1 קופסא קלאסיק תפוז bakers
1 קופסא מחית ריבת חלב bakers
1 צנצנת מחית קוקוס איטליה bakers
1 צנצנת מחית מנטה
1 חבילת ברס 250 גרם bakers
3 תבניות אינגליש קייק נון סטיק פטייסיה bakers

עוגת שמרים במילוי מנטה רוזמרי
עוגת שמרים במילוי מנטה רוזמרי (צילום: ממלכת האופים)

אופן ההכנה:
במיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, שמרים וסוכר. מערבבים מעט עד קבלת אבקה אחידה.
מוסיפים בהדרגה את תמצית לימון, החלב והשמן עד לספיגה מוחלטת. ממשיכים ללוש כ 7 דקות עד שהבצק נפרד משולי הקערה.
מקמחים מעט ומתפיחים עד הכפלת הנפח.
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. חוזרים

רולדת רוזמרי מנטה:
מרדדים את הבצק, מורחים 3 כפות גדושות מחית רוזמרי על הבצק,
מטפטפים מעל מחית מנטה איטלקית לפי הטעם,מגלגלים לרולדה.
חותכים את הרולדה לשני רצועות ויוצרים צמה. מתפיחים עד הכפלת נפח, מברישים בביצה.

שמרים אלפחורס
עוגת שמרים אלפחורס (צילום: ממלכת האופים)

לרולדת אלפחורס:
מרדדים את הבצק, מורחים 3 כפות גדושות מחית ריבת חלב על הבצק,
מורחים את כל תכולת צנצנת קוקוס מעל ומיישרים עם פלטה על כל הבצק.
מפזרים ברס לפי הטעם. מגלגלים לרולדה.
חוצים את הבצק לשני חלקים ויוצרים צמה.
מתפיחים עד הכפלת נפח, מברישים בביצה.

עוגת שמרים עם רוזמרי תפוז  (צילום: ממלכת האופים)
עוגת שמרים עם רוזמרי תפוז (צילום: ממלכת האופים)

רולדת אגוזים ותפוז:
מרדדים את הבצק,
מורחים 3 כפות גדושות פרלינה על הבצק,
מורחים 11/2 כפות קלאסיק תפוז מעל.
מגלגלים לרולדה. חותכים את הרולדה ברווחים של 4 ס"מ אחד מהשני ומניחים בתבנית אינגליש .
מתפיחים עד הכפלת נפח, מברישים בביצה.
אופים 170 מעלות כ 30 דקות עד השחמה.

הטיפ של טלי

בעבודה עם בצק שמרים ניתן להכין את העוגות בתוך תבנית אינגליש ולקפיא. יום לפני האפייה, מפשירים בטמפרטורת החדר עד הכפלת נפח העוגה, מברישים בביצה ואופים.
במידה ורוצים להגיע להפשרה מהירה יותר, מכניסים את העוגה הקפואה לתנור. מחומם בחום 50 מעלות עד הפשרה והכפלת נפח ואופים.

המחיות המומלצות של ממלכת האופים

מחית פרלינה bakers – מחית אגוזי לוז קרמית שמיוצרת בגרמניה ומכילה 50% אגוזי לוז, מוסיף טעם עשיר של אגוזים לכל עוגה ועוגיות.
קלאסיק תפוז bakers – מחית מאוד מרוכזת וחמצמצה בטעם תפוזים עשיר. מספיקה כמות קטנה כדי לתת חיזוק של טעם תפוז בכל מאפה וקינוח.
מחית קוקוס איטלקית bakers – מחית מרוכזת מיוצרת באיטליה בעלת טעם עשיר ומרוכז של קוקוס בגוון של רום עשיר. נהדר כתוספת למילוי, במאפי שמרים, קינוחים קרים ועוד.
מחית רוזמרי bakers – מחית בטעם אגוזים קרמית קלה למריחה שמוסיפה טעם אגוזים לכל מאפה שמרים.
מחית ריבת חלב bakers – מחית בטעם ריבת חלב קלה למריחה. מתאימה גם למילוי אלפחורס וגם למאפי שמרים ועוגות קרות.
תמצית ווניל טהורה bakers – תמצית וניל טהורה . נדרשת רק כמות קטנה של ווניל ומתקבל ריח וטעם עשיר בכל מאפה.
מחית מנטה איטלקית – מחית מרוכזת בטעם מנטה. מספיק כמות מאוד קטנה כדי לתת טעם מאוד דימננטי של מנטה לכל עוגיות שוקולד צ'יפס או לכל מאפה.

פיתוח מתכון: טלי שני

אהבתם? שתפו!

תגיות

אולי גם יעניין אותך

שיתוף ברשתות החברתיות