בית / כללי / טבעונים נהנים יותר

טבעונים נהנים יותר

"ביקשנו להביא את הבשורה של אוכל טבעוני, טעים ובריא וזול, כאשר מנה עיקרית הינה בעלות של 25 ש"ח וארוחה עסקית ב – 36 ש"ח בלבד”, הכריזו אורן פטאל ומיכל שוחט פטאל, בעליה של רשת לודנס, רשת המזון מהיר הטבעונית הראשונה בישראל, שבחרה לפתוח בחיפה את סניפה הראשון, (סניף האם של לודנס ממוקם ברעננה והוא אינו אקספרס).
אם לוקיישן הוא כמעט הכל בכל הנוגע למסעדות, אז לודנס אקספרס 'יושבת טוב', שכן היא ממוקמת ברחוב נתנזון 22, ומשרתת את כל באי העיר התחתית שעובדים בה או צריכים לסדר משהו במשרדי הממשלה שנמצאים שם (והאוכל של לודנס בהחלט יעשה לכם רגוע בבטן לפני או אחרי עוד סידור ביוקרטי בביטוח לאומי, או במס הכנסה). העכבר הקרייתי למשל, הגיע לו בשיא הנוחות במטרונית, ירד בתחנת הכרמלית, ותוך שתי דקות הליכה אפו כבר רחרח במסעדה.

הזכיינים שלומי נדב ומיטל לי נדב בעלי חברת ההפקות הקרנבל של מיטל, הצליחו להביא לאירוע חוץ מחברים, משפחה ואנשי תקשורת גם את ראש עיריית קרית אתא יעקב פרץ, ראש עיריית קרית ים דוד אבן צור וראש עיריית חיפה יונה יהב שחנך את המקום באופן רשמי, גזר את הסרט וגם סיפק כמה פנינים פה ושם.

"שיהיה לכם פרנסה טובה ואוכל טוב, זה בדרך כלל הולך יחד", הוא אמר למיכל שוחט, “בפעם הבאה את צריכה להבטיח לי שלא תיקחי זכיינים כאלו רזים, אם הייתי נראה כמוהם הייתי יושב בקרמשניט כל חיי".

טורטיה "שניצל" צילומים: סטודיו אנג'י
טורטיה "שניצל" צילומים: סטודיו אנג'י

השף גל ברזילי התוודה באומרו שבתחילה לא היה בטוח שאפשר לעשות אוכל טבעוני טוב בתמחור של 25 שקלים למנה, “אבל אז החלטתי שכן, זה אפשרי. לכל רכיב יש את מה שהוא נותן בסוף למנה הסופית, זה עניין של הכנה ותפעול ויש כאן צוות מדהים. לודנס אקספרס זו הבשורה שלנו, עוד 30 שנה לא יאכלו בשר ועוף כמו שאנחנו מכירים היום. זה נשמע לכם אולי מוזר, אבל לא", הצהיר. יהב שהקשיב בעיון, זרק לעברו “קיבלתי טלפון ממקדונלדס והם רוצים את הפרטים שלך…”.

אז מה אכלנו שם? בתפריט מוצעות מגוון מנות כגון בוריטו שווארמה, נקניקיה מחלבון אפונה, קציצת פלאפל ועוד, המגיעות בטורטייה או לחמנייה מחיטה מלאה או ללא גלוטן וכן תוספות שונות כגון אורז, פוטטו, מרק וכדומה. ניתן להזמין גם סלט בהרכבה אישית, מבחר תבשילים ומרקים המשתנים במהלך השבוע וכן מיצים סחוטים, שייקים ואפילו אייס קפה טבעוני. מנות נוספות בתפריט: מנת השף- המבורגר המורכב מקייל, קינואה, כוסמת, אגוזים, עדשים ולוביה מונבטת, סלק ועוד לצד סדרת רטבים, קטשופ, פלפלים קלויים, מיונז מגרעיני חמנייה וטחינה מלימון כבוש, קציצות ירק אפויות המגיעות גם ללא גלוטן- בטטה, כרישה, סלק ותרד וכן קציצות קינואה, עדשים, בורגול המוגשות עם מטבלי הבית, בורגר עדשים: קציצה מנבטי עדשים, פטריות, אגוזי מלך, סלרי וטחינה מלאה מוגש עם חסה, עגבניה, בצל סגול, מיונז אלף האיים וחרדל, תבשיל הודי עדשים כתומות, סופר בורגר קציצה מכוסמת, קינואה, קייל, לוביה מונבטת, פטריות, גזר, זרעי פשתן, צ'יה וסלק.

המסעדה מתפרסת על שטח של 100 מ"ר הכולל 40 מקומות ישיבה וכן עוד שטח של 30 מ"ר ברחבה חיצונית כאשר הישיבה הינה חופשית במתחם המסעדה, בפנים ובחוץ עם הזמנה מהדלפק, ללא שירות מלצרים. הכי מתאים להפסקת צהריים בשמש, במיוחד שתחזרו לעבודה עם הרגשה קלילה (בלי בשר שיכביד לכם בבטן), אבל עדיין שבעים.

 

 

בדוק גם

הרב בבית הכנסת הגיאורגי ברגום הערב צילום: אדריאן הרבשטיין

נהריה: הפגנה מחוץ להרצאה של הרב ברלנד בשכונת רגום

רגום סרט מלחמה. מאות מאמינים וחסידיו של הרב אליעזר ברלנד מחסידות ברסלב, נמצאים בשעה זו …

שירלי עודד והעותרים צילום פרטי

חדרה: התקיים דיון ראשון בעתירה נגד חסימת תושבים בפייסבוק

בית המשפט המחוזי בחיפה דן לראשונה, בשלישי האחרון בעתירה בעניין לחסימת התושבים בפייסבוק שהגישו חברת המועצה ויו”ר סיעת שקיפות שירלי עודד, והתושבים ארז אלגון ואדיר בינימיני. בסיום הדיון חייב בית המשפט את עודד בסכום של 3,500 שקלים הוצאות על העתירה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *