fbpx
[shortcode-weather-atlas city_selector=1178237 background_color="transparent" daily=0 unit_c_f="c" sunrise_sunset= 0 current=0 detailed_forecast=0]

בני נוער מכרמיאל פיתחו מערכת למניעת דליפות ממיכלי נפט

שלושה מתלמידי י"ב: אבי דובובסקי, תאמר חמוד ורועי שפרן, מבית ספר תיכון אורט פסגות הלומדים במגמה המדעית הנדסית ייצגו את ישראל בתחרות בארה"ב
תאמר,אבי ורועי הזוכים במקום הראשון
תאמר,אבי ורועי הזוכים במקום הראשון (צילום: אורלי שפרן)

אבי דובובסקי, תאמר חמוד ורועי שפרן מבית ספר תיכון אורט פסגות, כרמיאל, זכו ביום שלישי השבוע במקום הראשון בתחרות בטקס מרגש שהתקיים בכנסת. עבודתם של השלושה עוסקת במציאת פתרון לדליפות נפט.

התלמידים, בהנחיית המורה ראובן דינוביץ', פיתחו מערכת ממוחשבת הממוקמת בתוך מכלית נפט . בעזרת שימוש בשיטות של ראייה ממוחשבת המערכת עוקבת אחרי מפלס הנפט בתוך המכלית ומזהה דליפות מיד עם התרחשותן. כאשר זוהתה הדליפה, היא מסווגת לאחת משתי קטגוריות: דליפה קטנה או דליפה גדולה. כאשר זוהתה דליפה גדולה, מופעלת מערכת שמזרימה דיספרסנטים (חומרים מפזרים אשר מזרזים את פירוקו של הנפט ומיהולו במי הים), בכמות המדויקת הדרושה לתוך המכל הפגוע לפני שהנפט מתחיל לצאת אל האוקיאנוס.

תאמר,אבי ורועי הזוכים במקום הראשון
תאמר,אבי ורועי הזוכים במקום הראשון (צילום: אורלי שפרן)

אם הדליפה שזוהתה היא דליפה קטנה, המערכת תעשה ניסיונות לעצור ולאטום את הדליפה במקום לבצע את הזרמת הדיספרסנטים. הדרך בה הם בחרו לעשות זאת היא על ידי שימוש בכדורי איטום הנמצאים בתוך המכל, ובעת הדליפה הם נדחפים על ידי הנפט עצמו לכיוון החור כדי לאטום אותו.

תחרות "מדענים ומפתחים צעירים בישראל" מתקיימת זה השנה השבע עשרה, כחלק מאירועי השבוע הלאומי למדע, החל בסמוך ליום הולדתו של אלברט אינשטיין. בתחרות מוצגים מיטב ההישגים המדעיים והטכנולוגיים של צעירים מישראל. מתחרים בה פרויקטים מקוריים, מחקריים והנדסיים , שבוצעו על ידי תלמידי תיכון מכל הארץ במסגרות שונות: עבודות גמר לבגרות, פרויקט גמר טכנולוגיים ופרויקטים אישיים שונים.

העבודות הזוכות מוצגות בתערוכה במוזיאון המדע ע"ש בלומפילד ירושלים. התחרות מהווה נתבך חשוב בפעילותו של המוזיאון בעידוד מצוינות מדעית-טכנולוגית בקרב צעירים ובני נוער ובחירה במקצועות הקשורים במדע וטכנולוגיה.

שלב הגמר מתקיים במסגרת מחנה מדעי בן 3 ימים, ושיאו בטקס הכרזה על הזוכים כחלק מאירועי יום המדע הלאומי בחסות ועדת המדע והטכנולוגיה בכנסת ישראל. הזוכים בתחרות מייצגים את ישראל בתחרויות בינלאומיות וזוכים במלגות לימודים במוסדות להשכלה גבוהה בישראל.

האיחוד האירופי מינה את פרופסור נאוה בן-צבי, לראש ועדת ההיגוי של התחרות. יו"ר חבר השופטים הוא פרופסור חנוך גוטפרוינד מהאוניברסיטה העברית בירושלים. את המתחרים מנחים ומלווים צוות של תלמידי מחקר לתואר שלישי מהאוניברסיטה העברית, עובדי פיתוח מאינטל וצוות מוזיאון המדע ע"ש בלומפילד בירושלים בראשותו של פרופסור גדי גלזר הרכז האקדמי של התחרות.

התחרות זוכה לתמיכה ולסיוע של המינהל למדע ולטכנולוגיה במשרד החינוך ושל חברת אינטל. השלושה הונחו על ידי המורה ראובן דינוביץ' ולומדים במגמה המדעית הנדסית של בית הספר, יטוסו לארצות הברית וייצגו את ישראל בתחרות אינטל הבינלאומית בארה"ב. מדובר בתחרות המדעית הגדולה בעולם לבני נוער. משתתפים בה מדי שנה כ- 1500 מתחרים מלמעלה מ- 70 מדינות. רבים מזוכי התחרות הארצית זכו בעבר בפרסים בתחרות זו.

מנהלת ביה"ס בתיה כץ: "אני באמת מתרגשת אנחנו מוצפים כבר כמה שבועות בזכיות של תלמידים שלנו בתחרויות יוקרתיות ביותר, בתחום המדעים, הספורט, וההתנדבות גם יחד. זו זכיה נוספת המשלבת ידע מדעי מצד אחד אבל גם תרומה חברתית , סביבתית כערך מוסף. "

אהבתם? שתפו!

תגיות

אולי גם יעניין אותך

שיתוף ברשתות החברתיות