fbpx
[shortcode-weather-atlas city_selector=1178243 background_color="transparent" daily=0 unit_c_f="c" sunrise_sunset= 0 current=0 detailed_forecast=0]

איך נעבור את צום בשלום?

מיכל נאה, דיאטנית במכבי שירותי בריאות מסבירה
מים אילוסטרציה
צילום אילוסטרציה

לפני הצום:

בימים שלפני הצום מומלץ להקפיד על שתיית מים מרובה. ביום שלפני הצום מומלץ לשתות לפחות 10 כוסות מים. קפאין מגביר את איבוד הנוזלים ולכן עדיף להימנע משתיית משקאות עם קפאין כמו קפה, קולה ועוד. בנוסף, מי שגופו "מכור" לקפאין ורגיל לשתות מספר כוסות קפה ביום, מומלץ להוריד בהדרגתיות את שתיית הקפה בימים שלפני הצום ולהרגיל את הגוף לכמויות נמוכות יותר של קפאין.

לפני הצום נוהגים לאכול ארוחה מפסקת וראוי שתהיה מזינה אך לא כבדה מדי. חשוב שהארוחה תכלול פחמימות מורכבות (פחמימות המתפרקות לאט וגורמות לתחושת שובע לאורך זמן) כגון אורז, פסטה ודגנים מלאים. בנוסף, רצוי לאכול מנה חלבונית קלה לעיכול כמו עוף או דג (לא מטוגנים).

עדיף להימנע מאוכל מלוח, חריף ומתובל מאוד לפני הצום על מנת שלא לעורר תחושת צמא. חשוב לזכור שכל מי שסובל מבעיות מיוחדות ונוטל תרופות באופן קבוע, חייב להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי הדרך הנכונה והבטוחה לצום.

אחרי הצום:

עדיף לשבור את הצום עם שתייה (חמה או קרה) ומזון קל שיכיל פחמימה וסוכר (עוגייה, קרקר עם דבש..) ורק לאחר כחצי שעה מומלץ לאכול ארוחה יותר גדולה ומזינה.

כחצי שעה לאחר הצום מומלץ לאכול ארוחה הכוללת מנה חלבונית- עוף או דג, ביצה או גבינות, ופחמימה- לחם, תפוחי אדמה, אורז או פסטה. רצוי להימנע מאכילת מזון שמן ומטוגן כדי לא להכביד על מערכת העיכול.

אכילה איטית חשובה מאד, משפרת את עיכול המזון (חשוב אחרי צום) ומגבירה את תחושת השובע. 
אין צורך לאחר הצום לנסות להחזיר את כמות המזון של יום הצום. אך בהחלט רצוי לשתות כ-8 כוסות, להחזרת הנוזלים.

 

אהבתם? שתפו!

תגיות

אולי גם יעניין אותך

שיתוף ברשתות החברתיות