fbpx
[shortcode-weather-atlas city_selector=1178243 background_color="transparent" daily=0 unit_c_f="c" sunrise_sunset= 0 current=0 detailed_forecast=0]

תבואו, יהיה טעים

ביום ראשון הקרוב (17-28.1), ייפתח בעמק יזרעאל פסטיבל "טעמים בעמקים" ה-12 שכל כולו אירועים קולינריים במסעדות באזור עמק יזרעאל, לצד יינות מיקבים מקומיים וטיולים חינמיים מבית קרן קיימת לישראל
שלו ביער, קרית טבעון (צילום: הדס ניצן)
שלו ביער, קרית טבעון (צילום: הדס ניצן)

 

מסורת פסטיבל "טעמים בעמקים" מציעה בשנה ה-12, לצד הארוחות והאירועים הקולינריים במסעדות המובחרות, שלל אירועים חדשים: סדרת מפגשים עם חקלאים העובדים בשדות בשנות האלפיים; תערוכות אמנים במסעדות וביקבים, הרכבים מוזיקליים מקומיים שינעימו את זמן המבקרים, טעימות מתוצרת העמק – יין, דבש, שמן זית לצד ירקות ופירות טריים – ועוד.
ט"ו בשבט נבחר כחג הטעמים בעמקים, בעונת החורף כששדות העמק לובשים בגדי חג ומתקשטים בפריחת השקדיות עם שלל צבעי פרחי החורף, אודם הכלנית, לובן העירית, צהוב הסביון וורוד הרקפת. ט"ו בשבט נשזר בפעילות בחוות דרך התבלינים, נטיעות ביערות קק"ל ובמסלול חדש עם נגישות שפותחים רשות ניקוז ונחלים קישון בין טחנת הנזירים לטחנת מרפוקה בראס עלי.

תערוכות, טעימות וסיורים. רועי לוי, יקב שדות (צילום: אלון לויטה)
תערוכות, טעימות וסיורים. רועי לוי, יקב שדות (צילום: אלון לויטה)

 

המבקרים מוזמנים להכיר את השפים במסעדות שיארחו לסדנאות שף, משתה מתמשך של טעימות ויינות משובחים. המסעדות יוציאו מהמזווה את התוצרת החקלאית הטרייה עימה מבשלים השפים במטבחים. בכל אחת מהמסעדות המשתתפות, יוזמנו הסועדים לטעימות יין, גבינות, שמן זית, דבש, זיתים וירקות מיוחדים, בהם חסה הידרופונית, נבטים מסוגים שונים, אספרגוס, פירות העונה והכל תוצרת העמק.

הסועדים מוזמנים ליהנות ממנות שיכינו השפים מהתוצרת הטרייה של שדות העמקים המקיפים את המסעדות. בכל מסעדה אירוע מיוחד, שף מתארח, שוק איכרים, תערוכות ומוזיקה. מומלץ להתעדכן בחוברת שבאתר הפסטיבל ולהזמין מקום מראש. הארוחות כוללות מנה ראשונה, עיקרית וכוס יין ב-109-79 שקלים.

במסעדות יוצגו יצירות של אמנים מקומיים בתערוכות צילום, ציור, קרמיקה, קליעת סלים ותחומי אמנות נוספים שיעמיקו את חוויית הטעם ויחברו את הניחוחות לצבע ואסתטיקה.

המסעדות והשפים המשתתפים בפסטיבל: אדלה – רמת ישי, אוקטגון – נהלל, בלה – בית שערים, דורון בר און – היוגב, טנדוקה (כשר) – יקנעם המושבה, לימוזין – רמת ישי, נילי כהן מינץ – בית לחם הגלילית (כשר), פינת האוכל החדשה – קרית טבעון (כשר), קימל בגלבוע ושלו ביער – קרית טבעון.

באזור העמקים קמו בשנים האחרונות יקבי בוטיק חדשים. חוויית "טעמים בעמקים" מעניקה הזדמנות חגיגית להכירם, וליהנות מתערוכות אמנות שיוצגו ביקבים, טעימות וסיורים מודרכים. היקבים המשתתפים: יקב הגבעה – קיבוץ גבע, יקב טוליפ – כפר תקווה, יקב סריג – מרחביה, יקב שדות – שדה יעקב.

טחנת הנזירים (צילום: אלון לויטה)
טחנת הנזירים (צילום: אלון לויטה)

 

יקבי בנימינה ייקחו חלק מרכזי בצד הקולינארי של הפסטיבל ויציעו במסעדות המשתתפות מגוון יינות מסדרות היקב כמו סדרת יוגב הצעירה, סדרת בנימינה רזרב האיכותית וסדרת אבני החושן היוקרתית. המבלים יוכלו ליהנות ממגוון יינות יקבי בנימינה במחירים אטרקטיביים בכוסות ובבקבוקים.
קרן קיימת לישראל ישלבו את טיולי שישי שבועי המודרכים בימים הסובבים את ט"ו בשבט. הטיולים פתוחים לקהל ללא תשלום ויסתיימו באתרים המשתתפים בחוויית "טעמים בעמקים". עמותת התיירות בעמקים, בשיתוף המועצה האזורית עמק יזרעאל, המועצה האזורית מגידו ומועצת רמת ישי, המאחדות כוחות מדי שנה ליצירת חוויה מגוונת של קולינריה, טבע ויצירה.

 

 

 

אהבתם? שתפו!

תגיות

אולי גם יעניין אותך

שיתוף ברשתות החברתיות